zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Nieuws

Heel veel activiteiten in de WalvisWeken

dinsdag 10 juli 2018
De vakantieperiode van 14 juli tot en met 2 september staat bij ons en onze collega-musea Het Scheepvaartmuseum, het Zaans Museum, Ecomare en Museum Kaap Skil in het teken van de walvis. 
Bij de walvisvitrine in de vaste collectie wordt de spannende geschiedenis van de walvisvaarders van De Rijp verteld. Met de speciaal voor de jeugd gemaakte speurtocht WalvisWeken kom je nog meer te weten over walvisvaart.
 
In de galerij staan diverse walvisspellen, kleurplaten, een kist met Kapla en een Play Mobiltafel met het zeeaquarium waar dagelijks, tijdens de openingstijden, mee gespeeld kan worden.
 
Vanaf 18 juli wordt er iedere woensdagmiddag een extra activiteit georganiseerd, o.a. kunnen families meevaren met de museumboot met een walvisverteller aan boord of mee met de historische walvisvaartwandeling door De Rijp. Kinderen kunnen een eigen walvisanimatiefilmpje maken. 
Bekijk ons programmaoverzicht.
 

Een oud en toch actueel thema
Bijna 400 jaar waren Nederlanders actief in de walvisvaart. In de loop van de 17de eeuw vond zelfs de verwerking van het walvisspek tot traan in ons land plaats. Na vier eeuwen walvisvaart dreigde de walvis uit te sterven en werd de zeereus een beschermde diersoort. Maar door de illegale jacht op walvissen, vervuiling van de oceanen en bijvangst door visnetten worden walvissen nog steeds bedreigd. Alle locaties en partners: het Wereld Natuur Fonds, Plastic Whale en SOS Dolfijn, vertellen tijdens de WalvisWeken, vanuit hun eigen collectie of expertise, het verhaal van de walvis. Tijdens de WalvisWeken leren jong en oud van alles over dit bijzondere zoogdier en het belang van een schone leefomgeving: de oceanen. Van walvissen spotten en familiecolleges tot walvisspellen en het maken van een walvisanimatiefilmpje: er zijn in de zomervakantie volop activiteiten voor het hele gezin.

Korting
Bezoekers krijgen op vertoon van een entreeticket / kassabon van één van de deelnemende musea 20% korting op de entreeprijs. Deze zijn geldig vanaf 14 juli t/m 2 september (1 persoon per ticket).

Meeer info
Het Scheepvaastmuseum heeft een uitgebreid programma. Op die staan ook de links naar de andere deelnemers van de WalvisWeken. 

Categorieën: nieuws