zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museumjeugduniversiteit krijgt vervolg

dinsdag 31 december 2019
Na een succesvolle start van de eerste sessie van de museumjeugduniversiteit in het najaar, start Museum In ’t Houten Huis in De Rijp, een nieuwe serie, waarvoor nu kan worden ingeschreven. 
Professoren, ingenieurs kortom experts vertellen over hun vak aan kinderen van 8 tot en met 12 jaar op vier zondagmiddagen in het voorjaar van 2020. Uitgenodigd is de vrouw die het wereldrecord fietsen heeft verbroken, schilder Sebastiaan Groot vertelt over hoe hij verhalen in zijn werk schildert (en dat met de kinderen ook gaat uitproberen), de boswachter legt uit wat de gevaren voor de weidevogels in de Eilandspolder zijn. Ook komt er iemand die nog verhalen kan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. 
 
Rosa Bas fietste in de woestijn van de VS drie keer harder dan de snelste racefietser van de Tour de France.  Misschien neemt ze die bijzondere fiets, ontworpen door TUDelft, wel mee. 
Sebastiaan Groot kan heel goed schilderen. Hij won zelfs een schildercompetitie Project Rembrandt en exposeerde kort geleden in Museum In ’t Houten Huis. Hij vertelt over hoe je verhalen kunt schilderen. En misschien is er nog wat tijd om samen met Sebastiaan te schilderen. Het is in 2020 precies 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Hoe ging het leven in een dorp als De Rijp in de periode dat er oorlog was? Was er nog school? Was er eten genoeg? Hoe gevaarlijk was het? Wij nodigen iemand uit die deze oorlog heeft meegemaakt en er nog over kan vertellen.  Er is nu ook een tentoonstelling over dat onderwerp in het museum onder de titel Beklemmend en Bevrijdend. 
Chris Rost is boswachter en groot kenner van weidevogelgebieden in de Eilandspolder bij De Rijp. Maar het gaat niet zo goed met de weidevogels door ingrijpen van de mens. Wat kunnen we daaraan doen? 
Meer informatie en opgeven via: www.museumjeugduniversiteit.nl 
 
De museumjeugduniversiteit is een landelijk initiatief waaraan meer dan 50 musea meedoen. Het idee erachter is dat jonge mensen de mogelijkheid krijgen om hun kennis te vergroten en vragen te stellen aan echte wetenschappers, hoogleraren en experts. Deelnemers bezoeken in het voorjaar, tussen maart en juni,  vier keer een college op zondagmiddag, krijgen een collegekaart en een diploma ter afsluiting. Het inschrijven is alleen voor alle vier de colleges en kost totaal 20 euro. 
 


Categorieën: nieuws
Tags: