zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Heden open!

maandag 1 juni 2020

Op deze Tweede Pinksterdag vieren we dit jaar ook dat we weer open zijn. Na tweeënhalve maand sluiting vanwege de corona-uitbraak is dat meer dan welkom. Om ons museum te bezoeken is het nodig te reserveren via reserveren@houtenhuis.nl (zie verder www.houtenhuis.nl). Het museum is open van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur, waarbij u kunt reserveren voor elk half. De voorzieningen die u tegenkomt als u binnen bent, zijn er op gericht het zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten zijn voor de bezoeker en de medewerker.

De eerste bezoekers van het museum na deze heropening zeiden dit over het bezoek: we vieren de verjaardag van één van ons met een dagje De Rijp. Rondje lopen, terrasje pikken en een bootje huren. Daar hoort ook een bezoek aan het museum bij. Ze zijn onder de indruk en bevelen het iedereen aan.

Verder treft u een vers geschilderde vloer aan, een nieuwe belichting en is het terras gezellig ingericht. Helaas kunnen we geen consumptie aanbieden maar u kunt er wel even genieten van het mooie weer. Vanaf het terras zijn de 9 minipresentaties te zien die zijn gemaakt door leerlingen van groep 8 van De Balein. Zij hebben een kleine tentoonstelling gemaakt rond 9 diverse onderwerpen die in Museum In ’t Houten Huis zijn te zien. Het bijbehorende filmpje, waar de presentatie deel van uitmaakt is te zien op YouTube (link naar film:  https://bit.ly/Balein1 en de ‘making of’:  https://bit.ly/Balein2 

De Beklemmend en Bevrijdend, over oorlog en 75 jaar bevrijding en Is De Rijp gered? zijn de twee andere tijdelijke tentoonstellingen.  

Hierbij de uitnodiging om Museum In ’t Houten Huis – soms bijna exclusief – te bezoeken. Vanaf heden! Categorieën: nieuws
Tags: