zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

VSB Fonds Beemster steunt Educatie

van woensdag 2 september 2020 tot woensdag 2 september 2020


Met een royaal bedrag ondersteunt VSB Fonds Beemster de educatiedoeleinden van Museum In ’t Houten Huis. Het museum heeft educatie als speerpunt om de jonge generatie vertrouwt te maken met de geschiedenis van hun omgeving. Om dat op een aantrekkelijke, eigentijdse en vernieuwende manier te doen is geld nodig. VSB Fonds Beemster heeft het hele project, dat bestaat uit meerdere onderdelen, volledig en exclusief financieel ondersteund.

Het museum is zeer verheugd met deze financiële injectie in deze toch lastige periode en hoopt hiermee veel kinderen over de streep te trekken om te genieten van cultuur en erfgoed .

Tot op heden is het museum erg actief op educatief gebied maar wil het nog meer tot speerpunt maken. Dit betekent meer aandacht voor activiteiten voor scholen maar ook voor jonge bezoeker van het museum. Naast ondersteuning van een film-en animatieproject met De Balein, komt er een nieuw lespakket dat ‘De strijd van Leeghwater’ heet. Nederlanders en het water : hoe (on)logisch is het te wonen onder zeeniveau? Buitenlanders begrijpen dit nauwelijks. Nederlanders maken zich er minder druk om. Maar toch staat er een grote uitdaging te wachten met de gevolgen van de klimaatverandering. Een thema dat zeker thuishoort in het land van Leeghwater.

Omdat herdenken en de bevrijding vieren een jaarlijks terugkerend onderwerp is in de april – mei periode wil het museum een aanbod voor scholen maken over de oorlog. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van een nog in originele staat verkerende onderduikplaats in het achterhuis van een bijzonder woonhuis in Grootschermer.

Voor de kinderen die Museum In ’t Houten Huis bezoeken met (groot)ouders worden ook activiteiten (verder) ontwikkeld zoals de Museumjeugduniversiteit en Sinterklaasactiviteiten. Om het museum voor kinderen nog aantrekkelijker te maken worden er filmpjes of andere presentaties gericht gemaakt voor kinderen. Categorieën: nieuws
Tags: