zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museum 'gewoon' open

woensdag 28 oktober 2020

Over deregels rond corona is soms wat discussie of onduidelijkheid. Duidelijk is wel
dat het museum‘gewoon’ open is. Althans, totnader order. Wel volgen wij uiteraard de richtlijnen en  protocollen zoals de hygiënemaatregelen, voldoende afstand tot elkaar en verplichte reservering. Maar dat mag een bezoek niet in de weg staan; van dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur staat de deur wijd open. En: we kunnen uw bezoek best gebruiken en bovendien is er verrassend veel te zien. Zeker in een tijd van weinig vertier en vermaak, biedt Museum In ’t Houten Huis afleiding en verdieping.
Reserveren is een voorwaarde en dat kan heel gemakkelijk via onze website www.houtenhuis.nl Over mondkapjes dragen in het museum volgen wij ook de overheid: ‘dringend verzoek’ tot er een verplichting wordt uitgevaardigd. We zien nu al dat het dragen ervan ingeburgerd raakt. Consumpties kunnen we helaas niet aanbieden en de horeca in De Rijp zal ook niet in die behoefte mogen voorzien.

Veel Rijper onderwerpen deze herfst en winterperiode, mis het niet. Nog geen tijd gehad voor de tentoonstelling Rijke Rijpers? Of het boek ‘Koopman in De Rijp’ over die rijke Rijpers nog niet in handen gehad? Het boek ‘Gebouwd in De Rijp 2’ nog niet huis? Er is nog steeds een tentoonstelling in de galerij ‘Is De Rijp gered?’ U kunt uw mening geven of De Rijp (gedeeltelijk en beperkt) autoluw zou moeten worden.

En dan nog staat de mooie Rederskamer nog in het teken van toegepaste kunst van Willem en Arie Spaarman. Nu aangevuld met nieuwe schenkingen van de familie van deze Rijper huis-en kunstschilders. Vers in huis.

Categorieën: nieuws
Tags: