zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Vang corona in beeld

maandag 25 januari 2021

Met de huidige coronapandemie zitten we middenin een periode die we later als ‘historisch’ zullen betitelen. Museum In ’t Houten Huis vertelt natuurlijk over de historie van het Schermereiland maar wil er ook middenin staan als er geschiedenis wordt geschreven. Daarvoor vragen  wij uw hulp door mee te doen aan de fotowedstrijd ‘vang corona in beeld’
Natuurlijk het liefst met beelden uit de omgeving en plaatsen binnen de Eilandspolder, de Schermer en Starnmeer maar als er nog sprekender beelden zijn, dan mag dat ook. Lege straten, lange rijen wachtenden, anderhalve meter, mondkapjes, gesloten horeca, thuiswerken. Er is nogal wat aan de hand dat zich prachtig laat vastleggen op de foto. De genoemde clichés zijn welkom maar ook creatieve verbeelding van de gevolgen van het coronavirus zien we graag in de mailbox. Het museum exposeert na de lockdownperiode een selectie in de galerij van het museum.
Wat zijn de eisen?

De foto’s ontvangen wij alleen digitaal. Let daarbij wel op de noodzaak van een hoge resolutie; 3Mb is een minimale vereiste, want wij willen de foto’s wel op goede kwaliteit printen. Daarbij ontvangen wij naam, leeftijd en omschrijving van de foto. Ook geeft u toestemming voor gebruik van de foto voor alle vormen van promotie, media en voor de tentoonstelling.

Jury
Met een kleine jury van plaatselijke vakbekwame mensen beoordelen wij de inzending. Daaruit volgt een selectie van werk dat wij gaan inlijsten. Over de uitslag en de keuze wordt niet gecorrespondeerd.  Wel stellen we drie prijzen in het vooruitzicht, waarbij de criteria door de vakjury wordt opgesteld.

Tentoonstellen
De selectie wordt tentoongesteld vanaf het moment dat de musea weer open mogen. Hopelijk is dit vanaf 10 februari 2021, als de strenge lockdown wordt versoepeld.

Inzendtermijn
De deadline van inzending is De deadline van inzending voor de fotowedstrijd Vang corona is beeld is verlengd tot zondag 7 februari 2021. De digitale inzending kan gemaild worden naar museum@houtenhuis.nl  Bij grote bestanden is WeTransfer ook een optie.
Foto-onderschrift: de wand is nu nog leeg, klaar voor uw foto’sCategorieën: nieuws
Tags: