zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Jong en vrijwillig

woensdag 17 maart 2021
In een tijd dat veel vrijwilligers in het coronajaar verplicht thuisblijven – omdat  het museum dicht is – was er toch een bijzondere  vrijwilliger actief. Bijzonder omdat deze Nienke Nooij (21 jaar) in actie kwam voor het museum omdat haar stage stokte vanwege datzelfde virus. Ze zocht naar alternatieven en vond dat hier. Haar oma Els en opa Paul Nooij zijn al jaren betrokken als vrijwilligers van het museum en brachten Nienke in contact. 

Zij stortte zich vol overgave in de educatie. Vanwege haar leeftijd kon zij in no-time een interactieve puzzel in elkaar zetten voor jonge bezoekers aan het museum. De smaak eenmaal te pakken dook zij met oma Els en medewerker Susan in de aanpak van een nieuwe museumles over de Tweede Wereldoorlog in de polder. Geen eenvoudig onderwerp maar met haar frisse kijk op mogelijkheden heeft zij een mooie bijdrage kunnen leveren waar wij graag gebruik van maken.

Na een positieve feedback vanuit het museum voor haar alternatieve stage schreef Nienke: “Deze e-mail schrijf ik om je te bedanken voor deze mooie kans om voor het museum een nieuw innovatief concept te bedenken. Ik heb hier samen met mijn oma veel plezier aan beleefd. Ik hoop dat jullie als museum snel open mogen en dit mogen gaan gebruiken. Ik hoop ook dat de kinderen het leuk vinden dat ze op een nieuwe en leuke manier uitgedaagd worden terwijl ze meer leren over de historie van vroeger"
Een betere ambassadeur voor het vrijwilligersschap kan ik niet wensen. Daarom; laat je inspireren door Nienke en meld je aan als vrijwilliger voor Museum In ’t Houten Huis voor educatie, voor gastdame of gastheer, voor raadhuis Graft, voor de museumboot Maria-Lijntje of als bestuurslid. Mail voor informatie: museum@houtenhuis.nl


Categorieën: nieuws
Tags: