zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Vitrines Pronken

woensdag 17 maart 2021

Vier spiksplinternieuwe vitrine staan te pronken in Museum In ’t Houten Huis. Natuurlijk gaat het in een museum om de inhoud van een vitrine maar in dit speciale geval gaat het juist om het meubel zelf. Het is gemaakt door de firma Velthout uit Graft of persoonlijker: door Guus en Laura. Twee jonge meubelmakers die dit ambacht goed in de vingers hebben.
Vorig jaar begon het museum een crowdfunding om geld in te zamelen voor nieuwe vitrines en gelijktijdig deze jonge ondersnemers te steunen in de moeilijke coronaperiode. In korte tijd lukte het om 2000 euro in te zamelen en konden Guus en Laura aan de slag. Inmiddels heeft het museum via fondsen nog meer middelen gevonden om 4 vitrines te laten maken.
Voor de donateurs ligt nog een tegenprestatie te wachten maar dan moet eerst het museum weer eens open.
 
De duurzame vitrines zijn gemaakt van iepenhout en zijn demontabel. Het iepenhout is gekapt, gezaagd en gedroogd in Noord-Holland. Iepenhout wordt ook wel Hollands hardhout genoemd en heeft een prachtige goudkleurige glans.
 
Velthout, opgericht in 2018 door Guus en Laura, ontwerpt en maakt hoogwaardige producten. Ze hebben elkaar ontmoet op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, waar zij allebei de opleiding Ondernemend Meubelmaker/ (Scheeps)interieurbouwer niveau 4 hebben gevolgd.
De passie ligt met name op het gebied van ontwerpen en maken van meubelen.
 
Guus heeft tijdens zijn opleiding meegedaan aan ‘Skills wedstrijden’ in het vak meubelmaken. Skills zijn (internationale-) vakwedstrijden voor het MBO. 
Tijdens deze wedstrijden werd hij tweevoudig Nederlands kampioen (2018 én 2019), 6de van Europa en 15de van de wereld. Kijk maar eens op www.velthout.nl
 
Inmiddels is het duo alwaar bezig met een klus voor een meubel voor een touchscreen. Categorieën: nieuws
Tags: