zoek op deze site
English Deutsch Français

Splinternieuwe ‘Groenharts’ in De Rijp

donderdag 22 juli 2021

Veel bezoekers genieten in Museum In ’t Houten Huis van het werk van de succesvolle landschapschilder Jan Groenhart. De tentoonstelling is uitgebreid met 9 splinternieuwe werken die voor het eerst te zien zijn. Groenhart haalt zijn inspiratie in dit geval van Terschelling. Tot en met 19 september toont het museum zijn vele werken op deze tentoonstelling. Op zondag 15 augustus vindt er vanaf 13.00 uur een ‘meet & greet’ met de kunstenaar plaats in het museum.

Jan Groenhart heeft een voorliefde voor het Noord-Hollandse platteland. De kust, het strand is het andere thema dat Groenhart aanstipt mede naar aanleiding van zijn wandeltocht Strandlopers langs de Nederlandse kust. Nu aangevuld met olieverfschilderijen van zijn geliefde Waddeneiland. Jan Groenhart is opgegroeid in Wormer, temidden van veenpolders die hem altijd hebben geïnspireerd in zijn aquarellen en zijn olieverfschilderijen. Zijn werk is in de loop van de tijden geliefd geworden bij een breed publiek. Figuratieve landschappen zijn soms duidelijk herkenbaar maar vaak ook spelen kleur en abstractie een grote rol in zijn werk.
‘Made on Terschelling’ noemt Jan Groenhart zijn nieuwe werken, speciaal voor deze tentoonstelling Landschappen, van kust tot polder gemaakt. Na zijn woonplaatsen Wormer en  Bergen is nu Terschelling zijn domicilie waar zijn atelier hem de werkruimte biedt voor zijn kleurrijke weidsheid van polders, Hollandse kusten en Waddengebied.
Jan Groenhart exposeert ‘Landschappen, van kust tot polder’ voor het eerst in De Rijp tot en met 19 september 2021 

Categorieën: nieuws
Tags: