zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Erik Luik gaat weg

woensdag 22 december 2021

Erik Luik, onze conservator die drie jaar lang de taken voor Museum In ’t Houten Huis heeft uitgevoerd, gaat De Rijp verlaten. Zijn nieuwe uitdaging ligt bij museum Kranenburgh in Bergen waar hij als conservator het historisch museum Het Sterkenhuis gaat leiden.
Het bestuur vindt het jammer maar respecteert het besluit. “Erik heeft in de afgelopen drie jaar veel bijgedragen aan de ontwikkeling van ons museum. Hij introduceerde de Museumjeugduniversiteit en de audiotour. Nieuw is ook de Nieuwsbrief voor vrienden en belangstellenden. Verder heeft hij voor mooie tentoonstellingen gezorgd. Recent waren dat de tentoonstellingen met schilder Jan Groenhart en de tentoonstelling over streekdracht. Ook de uitstraling van het museum vanaf de Tuingracht is sterk verbeterd. Hij was ook mede-initiatiefnemer van het project Kleurrijk De Rijp dat vanwege de pandemie helaas geen vervolg heeft gekregen. Voor de museumboot de Maria-Lijntje heeft hij samen met Jaap Klaver nieuwe vaararrangementen bedacht, die helaas door de corona beperkingen nog niet zijn uitgevoerd.”

Zelf voegt Erik er aan toe “Ik heb mooie jaren heb gehad in De Rijp, waar ik mee kon helpen het museum verder op de kaart te zetten. Mijn dank gaat uit naar de inzet van zovelen; bestuursleden, museumvrijwilligers, gastdames en gastheren van zowel het museum als raadhuis Graft, de scheepslui van de Maria-Lijntje en collega Susan. Tevens wens ik het museum een mooie toekomst en hoop dat ik een bijdrage heb kunnen leveren om het aantrekkelijk te maken voor de bezoeker en leuke werkplek te laten zijn voor vrijwilligers en mijn collega.”

Het bestuur gaat op zoek naar een vervang(st)er.Categorieën: nieuws
Tags: