zoek op deze site
English Deutsch Français

LENZE WAS HIER!

Tosca Sombroek nieuwe beheerder/conservator Museum In ’t Houten Huis

vrijdag 4 maart 2022
Tosca Sombroek wordt per 1 mei de nieuwe beheerder/conservator van Museum In ’t Houten Huis. Samen met Susan Bos zal zij alle activiteiten van ons museum gaan uitvoeren en coördineren.
 


Aldert Pilkes, bestuursvoorzitter van het museum, is enthousiast over de kwaliteiten van Tosca. “Zij heeft een master in Erfgoedstudies met als basis sociale geografie en planologie. Zij heeft, geboren en opgegroeid in De Rijp, duidelijk affiniteit met onze collectie en het verhaal van het museum. Haar goede communicatieve eigenschappen, klant en service gerichtheid kunnen ons museum helpen meer bezoekers te trekken. Ze heeft visie en ideeën over het cultureel ondernemerschap dat van musea steeds meer wordt gevraagd”
Tosca Sombroek kijkt uit naar de start bij Museum In ’t Houten Huis. “Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in geschiedenis. Dat is versterkt door mijn studie. Inmiddels ben ik secretaris van de Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland en samen met mijn partner beheerder van de gebouwen van Cultureel Centrum De Groene Zwaan. Organisaties waarmee het museum al warme banden heeft. Ik wil graag dat het museum wordt gezien als een plek waar de geschiedenis “beleefbaar” wordt gemaakt. Een plek waar je een historische beleving ondergaat en je je zelf kunt onderdompelen in een andere tijd. Ik hoop daar samen met het bestuur, collega Susan Bos en de vele vrijwilligers invulling aan te kunnen geven.”

Categorieën: nieuws
Tags: