zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Tentoonstellingen

Annet de Gruyter: RIJPST, Collages

donderdag 10 mei 2018
Annet de Gruyter (`s-Hertogenbosch, 1940) woont en werkt in De Rijp.  
Na haar carrière als psychotherapeut en psychoanalytica is zij zich de laatste vijftien  jaar professioneel gaan toeleggen op werk met gebruik van gemengde technieken op papier. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij diverse docenten van de Gooise Academie in Laren en MK 24 in Amsterdam.

Sinds 2015 heeft zij het collages maken ontdekt bij de Beeldproeverijen onder leiding van Harald Vlugt in zijn atelier te Amsterdam. 
Annet: Het is een spannend avontuur van spelen met en sturen van toeval, van controle en loslaten, van in het diepe springen en weer boven komen ”omschrijft de exposant  dit werk”.  De nadruk ligt niet op het streven naar het ideale plaatje, wat dat dan ook moge wezen, maar op het creatieve proces.


 
Harald Vlugt over Annet:
De laatste 3 jaar heeft zij zich zeer verdienstelijk en  hartstochtelijk gestort op het maken van collages. Het resultaat is een uitermate krachtige en beeldschone museumexpositie waarbij de kijker wordt uitgenodigd binnen te stappen in haar speelse wereld met een ongekend jeugdig elan.

Een wereld waarbij figuratie en abstractie, het spelen met en het sturen van toeval, van controle en loslaten, van in het diepe springen en over elkaar heen struikelen, uiteindelijk weer boven komen in  een  betoverende krachtige eigengereide eigen beeldtaal. Komt dat zien!


Te zien in de gallerij van 20 mei t/m 29 juli 2018. 


Categorieën: agenda
Tags: collage, kunst