zoek op deze site
English Deutsch Français

Vitrines in zicht

zondag 17 mei 2020
Met de crowdfundingsactie om de eerste nieuwe vitrines te laten maken door onze ‘locals, firma Velthout uit Graft, zijn we bij € 1800 aangeland! Om die vitrines – een hoge en lage – te realiseren, is € 2100 euro nog.  Dat is een opsteker van jewelste!  Geeft u het laatste financiële zetje?

Donateurs kunnen een bedrag € 50 overmaken  op het rekeningnummer van Museum In ’t Houten Huis in De Rijp: NL77 ABNA 0843 5916 84 onder vermelding ‘vitrine’. Minder of meer geld doneren mag ook maar dat heeft invloed op de tegenprestaties die geleverd worden.
Categorieën: nieuws
Tags:

Open per 1 juni

zondag 10 mei 2020

Gelukkig kunnen we per 1 juni weer open! Weliswaar op 1,5 meter van elkaar en niet allemaal tegelijk, maar toch, het is een begin. Deze begrenzing klinkt eenvoudig maar er moet nog veel voorbereidend werk worden verricht om de gezondheid van bezoeker en onze vrijwilligers en medewerkers te waarborgen. Bovendien zal een bezoek vooraf gereserveerd moeten worden.

Categorieën: nieuws
Tags:

TV-opnamen in museum

zondag 10 mei 2020
Opnamen van het populaire programma ‘Het geheim van de meester’ hebben plaatsgevonden in Museum In ’t Houten Huis.  Amateurarcheoloog en verzamelaar, Peter Eggers, heeft zijn passie voor passers verteld voor de camera aan restaurator Michel van de Laar. De passer maakt deel uit van een schilderij van Van Hoogstraten waarin de passer als attribuut voorkomt.
Categorieën: nieuws
Tags:

Crowdfunding voor vitrines

zondag 26 april 2020
Support je locals wordt nu ingekleurd door een actie vanuit Museum In ’t Houten Huis  om vitrines aan te kopen van timmerbedrijf Velthout uit Graft. De crowdfunding voor nieuwe vitrines is ingegeven om het jonge timmerbedrijf te supporten maar is meteen een mooie start om gefaseerd de vitrines, die ongeveer euro  per stuk kosten, aan te schaffen.
Categorieën: nieuws
Tags:

De heer Ton Könst: Ridder in de Orde van Oranje Nassau

zondag 26 april 2020
De heer Könst zet zich al ruim 20 jaar in voor de Nederlandse Gemalen Stichting, Museum In ’t Houten Huis, Stichting Sportaccommodatie Graft-De Rijp en Stichting Carillon De Rijp.
Categorieën: nieuws
Tags:

Lock Done?

zondag 19 april 2020
Met gezonde spanning kijken we morgenavond weer naar de premier die ons gaat vertellen of de intelligente lockdown doorgaat of aangepast wordt. In de media is de laatste tijd aandacht voor de positie van culturele instellingen in deze periode. Ook Museum In ’t Houten Huis mist inkomsten nu we al bijna anderhalve maand dicht zijn. 
Categorieën: nieuws
Tags:

Nieuw! Nieuwsbrief uit museum

maandag 6 april 2020
Nu het museum in ieder geval tot 28 april is gesloten, willen we u toch geen nieuws, informatie en achtergronden onthouden. Naast bestaande social media, lanceren we een nieuwsbrief. Wilt u zich inschrijven? Stuur een mail met uw voor-en achternaam en mailadres, eventueel aangevuld met adres een woonplaats naar museum@houtenhuis.nl onder vermelding 'nieuwsbrief'.
Categorieën: nieuws
Tags:

Flinke groei Museum In ’t Houten Huis

dinsdag 14 januari 2020
Museum In ’t Houten Huis sluit 2019 af met een groei van de bezoekcijfers van 14%. Totaal bezocht bijna 6250 bezoekers het museum, inclusief raadhuis in Graft en museumboot Maria Lijntje.
“Dat is een mooie toename”, aldus Erik Luik, conservator van het museum. De tentoonstellingen over slibaardewerk en schilder Sebastiaan Groot plus de nieuwe museumjeugduniversiteit hebben hieraan bijgedragen.

Categorieën: nieuws
Tags:

Museumjeugduniversiteit krijgt vervolg

dinsdag 31 december 2019
Na een succesvolle start van de eerste sessie van de museumjeugduniversiteit in het najaar, start Museum In ’t Houten Huis in De Rijp, een nieuwe serie, waarvoor nu kan worden ingeschreven. 
Professoren, ingenieurs kortom experts vertellen over hun vak aan kinderen van 8 tot en met 12 jaar op vier zondagmiddagen in het voorjaar van 2020. Uitgenodigd is de vrouw die het wereldrecord fietsen heeft verbroken, schilder Sebastiaan Groot vertelt over hoe hij verhalen in zijn werk schildert (en dat met de kinderen ook gaat uitproberen), de boswachter legt uit wat de gevaren voor de weidevogels in de Eilandspolder zijn. Ook komt er iemand die nog verhalen kan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. 
 
Categorieën: nieuws
Tags:

Oproep bevrijdingsrok voor tentoonstelling 2e Wereldoorlog

donderdag 24 oktober 2019
Museum In ’t Houten Huis staat van 19 december tot 5 mei stil bij de Tweede Wereldoorlog in de regio en 75 jaar bevrijding. Voor de tentoonstelling zoekt het museum nog bevrijdingsrokken die tentoongesteld mogen worden. U kunt deze nationale feestrok een plek geven in de tentoonstelling door het uit te lenen: museum@houtenhuis.nl

Categorieën: nieuws
Tags:

vorige1...345volgende