zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Tentoonstellingen

Categorie: agenda

Is De Rijp gered?

dinsdag 28 januari 2020
Rond de uitgave van het boek Gebouwd in de Rijp 2 heeft Museum In ’t Houten Huis een tentoonstelling gemaakt, die op dit fenomeen inhaakt. Dit onder de titel ‘Is De Rijp gered?’ een knipoog naar de actiegroep Redt De Rijp uit de jaren ’60 en ’70. Van verpauperd dorp tot museumdorp, is De Rijp gered?
 
Ter gelegenheid van de uitgave van het boek Gebouwd in De Rijp 2, zal VVV De Rijp geopend zijn op zaterdag 1 en zondag 2 februari van 12.00-15.00 uur.  Voor  wie daar een boek koopt, is er een kortingskaart voor een bezoek aan het museum.
Categorieën: agenda
Tags:

Beklemmend & BEVRIJDEND!

woensdag 4 december 2019
Beklemmend & Bevrijdend is de tilel van de nieuwe tentoonstelling, die ingaat op enkele beklemmende regionale gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdend is de aandacht die er is vanwege 75 jaar bevrijding. Indringende interviews van Gervien Pielage en Cora Bruin zijn te beluisteren, objecten uit 1940-1945 van verzamelaars Johan Vet en Jan Wullink zijn te bewonderen net als originele foto's en documenten van de Oudheidkundige Vereniging Schermereiland en van het museum zelf. Ook heel veel aangeleverd materiaal van diverse dorpsbewoners, waaronder een inmiddels bijzondere collectie bevrijdingsrokken, zijn te bewonderen. Opening 19 december, voor publiek vanaf 20 december tot en 5 mei 2020.
Categorieën: agenda
Tags: