zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Nieuws

Kindermiddag: Het Filmlab, maak je eigen walvis-animatiefilm (15 oktober)

gisteren om 19:30
De filmers Marjan Geveling en Simon Bunt geven aan kinderen van 6 t/m 12 jaar een workshop animatiefilmpjes maken.

De deelnemers krijgen na afloop hun eigen animatiefilmpje thuisbezorgd.
Categorieën: nieuws
Tags: kindermiddag

Nieuw topstuk in het museum

maandag 29 september 2014
Onlangs is de walvisvaarttentoonstelling ‘Baarden, Traan en Blubber’ verrijkt met een bruikleen van een 18de eeuwse Bavelaar.

De walvistentoonstelling trekt veel belangstellenden naar De Rijp. Zelfs bezoek uit Zeeland. Onder indruk van de vele bijzondere objecten meldden twee inwoners van Middelburg zich bij de balie met de mededeling dat zij in het bezit zijn van een Bavelaar met een walvisvaart-tafereel. 
Categorieën: nieuws
Tags: , bavelaar, walvis

We ontvingen dit jaar al 5.000 bezoekers

maandag 15 september 2014
Mevrouw Driebergen uit Alkmaar werd verrast door de voorzitter van het museumbestuur, de heer Aldert Pilkes, die was ‘gewaarschuwd’ dat deze mijlpaal er aan zat te komen. Als bijzondere gast kreeg zij naast een bos bloemen ook het museumboekje overhandigd.

Voor  ons is 2014 een bijzonder jaar. Het is ruim tien jaar geleden dat de collectie van het oude museum aan het Jan Boonplein is verhuisd naar het nieuwe museum aan de Tuingracht. Een jubileumjaar dus. 
Categorieën: nieuws

Nagenieten met heel veel foto's

zondag 27 april 2014
De Facebookpagina van het organisatiecommité Koningsdag De Rijp bevat heel veel foto's en filmpjes. Van de maandenlange voorbereidingen én van de Koningsdag zelf natuurlijk. 
Categorieën: nieuws

Koningsdag 2014 De Rijp; de route

maandag 7 april 2014
Categorieën: nieuws
Tags:

Aanwinst: tabaksdoos met fraaie afbeelding

donderdag 5 december 2013
Vorig jaar kocht het museum deze tabaksdoos met een afbeelding van de houtzaagmolen De Drie Gebroeders in West-Graftdijk. Aan de binnenzijde is een inscriptie aangebracht: Aan Cornelis Rus, timmerbaas van de Polder de Schermer is deze doos uit achting en erkentelijkheid voor bewezen diensten, tot een gedachtenis ten geschenke gegeven door de Erven K. Graftdijk, West-Graftdijk Juni 1836.

Categorieën: nieuws