zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Heel bijzonder, mijn unieke verzameling

Tentoonstelling slibaardewerk Gouden Eeuw open

gisteren om 13:32
Ruim 100 zeer uiteenlopende huiselijke voorwerpen van aardewerk uit de Gouden Eeuw, prijkt vanaf heden in de nieuwe tentoonstelling Symbolen voor het oprapen. Twintig bruikleengevers hebben hun verzameling Noord-Hollands slibaardewerk uitgeleend.  Samen met de eigen collectie van Museum In 't Houten Huis, is er een bijzonder overzichtstentoonstelling ontstaan. De thematiek die op het 16e en 17e eeuws slibaardewerk is te vinden, staat centraal. 
Categorieën: nieuws
Tags:

Maria-Lijntje gereed voor vaarseizoen

vrijdag 29 maart 2019
De Maria-Lijntje is gereed voor het nieuwe vaarseizoen. Onze museumboot is nu door de geplaatste ramen nu ook geschikt voor minder weer.
Categorieën: nieuws
Tags:

Balein voor De Balein

woensdag 28 november 2018
Museum In ’t Houten Huis heeft een stuk balein geschonken aan Basisschool De Balein in De Rijp. De huidige conservator Jenny Mulder en haar opvolger Erik Luik hebben met dit cadeau de school bezocht. Juf Brenda Schekkerman heeft dit unieke object in ontvangst genomen. Deze ontmoeting is een opmaat van een nieuwe serie educatieprojecten; een samenwerking tussen de school en het museum.

Categorieën: nieuws
Tags:

WalvisWeken: bekijk de filmpjes

vrijdag 10 augustus 2018
Met begeleiding van Marjan Geveling maakte kinderen een animatiefilmpje.

Plastic soep van Charlotte en Valentijn:

Categorieën: nieuws
Tags:

Maak kennis met Ellis Doeven, fotograaf

dinsdag 24 april 2018

Een citaat van Ellis Doeven op de website Dutch Culture:

Ik heb de afgelopen negen jaar gewerkt aan het project ‘Maktak and Gasoline’. Het is een fotografisch portret van een Inuit jachtgemeenschap in het Arctische deel van Alaska, het geboortedorp van mijn man Art. Ik heb daarover een fotoboek gemaakt, dat volgende week vrijdag uitkomt, en eind april opent mijn eerste solo-expositie in het Anchorage Museum in Alaska.

Categorieën: nieuws
Tags: