zoek op deze site
English Deutsch Français

Nieuws

Tussen Spijkerboor en Vuile Graft, Een leven langs het kanaal

donderdag 3 juli 2014
De Zur Mühlen ligt afgemeerd aan een speciale aanlegsteiger, alleen in gebruik voor de schepen van de dagelijkse lijnverbinding Amsterdam - Den Helder. Deze lijndienst werd onderhouden door twee boten die elkaar bij West-Graftdijk passeerden. Zij waren bestemd voor passagiervervoer, maar namen ook vracht mee. Dit laatst werd in ontvangst genomen en eventueel met de kruiwagen bij de besteller bezorgd, door de zogenaamde 'afhaalders'. De vrouw met het witte schort voor, weduwe Kool, had dit als bijbaantje. Het huis met de schoorsteen, aan de achtersteven van de boot, was van Eef Rodewijn. De tweede steiger was voor bijvoorbeeld de Pomona en de Ruiten Aas.

Deze foto komt uit onze eigen collectie en is onderdeel van de kleine expositie Tussen Spijkerbooer en Vuile Graft, die we in het kader van de Noord Hollandse Biënnale 2014 hebben gemaakt. 
Categorieën: nieuws

Nagenieten met heel veel foto's

zondag 27 april 2014
De Facebookpagina van het organisatiecommité Koningsdag De Rijp bevat heel veel foto's en filmpjes. Van de maandenlange voorbereidingen én van de Koningsdag zelf natuurlijk. 
Categorieën: nieuws

Koningsdag 2014 De Rijp; de route

maandag 7 april 2014
Categorieën: nieuws
Tags:

Aanwinst: tabaksdoos met fraaie afbeelding

donderdag 5 december 2013
Vorig jaar kocht het museum deze tabaksdoos met een afbeelding van de houtzaagmolen De Drie Gebroeders in West-Graftdijk. Aan de binnenzijde is een inscriptie aangebracht: Aan Cornelis Rus, timmerbaas van de Polder de Schermer is deze doos uit achting en erkentelijkheid voor bewezen diensten, tot een gedachtenis ten geschenke gegeven door de Erven K. Graftdijk, West-Graftdijk Juni 1836.

Categorieën: nieuws