zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Vaararrangement Fort bij Spijkerboor

Het Fort bij Spijkerboor is het grootste fort dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. De Stelling staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daar vindt een rondleiding plaats langs kookketels, wasruimtes, munitiekamers en het draaikoepelgeschut. Het fort biedt een prachtig uitzicht over de polders die in oorlogstijd onder water gezet konden worden.

Arrangement

Dit arrangement bieden wij aan voor groepen van minimaal 10 personen en kost € 27,50 per persoon. De vaartocht (heen en terug), de rondleiding in het Fort bij Spijkerboor en de toegang tot Museum In 't Houten Huis zijn bij de prijs inbegrepen.
Net als het museum is de boot ook toegankelijk voor rolstoel gebruikers. In het fort is een deel, de bovenverdieping, niet voor rolstoel gebruikers bereikbaar. Er is een speciaal toilet voor deze bezoekers. Vraag vrijblijvend informatie per e-mail museum@houtenhuis.nl of per telefoon 0299671286.Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Het is prettig als  minimaal 10 dagen voor de gewenste datum contact met ons opneemt. 


Hoe ziet een dagje varen er uit?

Vertrek om bv. 11 uur bij het museum. Via de ringvaart van de Beemster varen we in ongeveer een half uur naar het haventje van café-restaurant 't Verloren Eind. Hiervandaan is het een klein kwartiertje lopen naar het fort. Daarna start de rondleiding die ongeveer anderhalf uur duurt. (Het is koud in het fort, wij adviseren u daarom een trui of jasje mee te nemen.) Rond 15.00 uur meert de boot weer aan in De Rijp, waarna  u  vervolgens het museum en De Rijp kan bezoeken. U kunt zelf bepalen op welke dag u wilt varen en hoe laat.