zoek op deze site
English Deutsch Français

Vaararrangement Museummolen Schermerhorn

De Museummolen is één van de elf overgebleven molens van het voormalig molencomplex van de Schermerpolder in een nog vrijwel onaangetast open polderlandschap in het centrale gedeelte van Noord Holland.       
De Museummolen is van onder tot boven te bezichtigen, waarbij de werking van de molen visueel goed is te volgen. Ook de sfeer rond het wonen, werken en leven in/met poldermolens is hier op uitstekende wijze tentoongesteld. Bewonder deze techniek van onze waterbeheersing en de ontwikkeling van de grote droogmakerijen uit de Gouden Eeuw. 
In de vernieuwde ontvangstruimte bij de molen wordt een film vertoond over de geschiedenis van de polder en de ontwikkeling van de polderbemaling, ook is hier een beperkte horecavoorziening. Deze ruimte is voor rolstoelgebruikers toegankelijk. De prachtige nieuwe droogschuur is een bezoek waard en laat vooral veel werktuigen en gereedschappen zien. Op het terras en bij de Museummolen hebt u een prachtig zicht op de andere molens van de Schermerpolder en op het Schermereiland. Enthousiaste molenaars zorgen er voor dat alle molens op geregelde tijden draaiende te zien zijn en zo een uniek beeld vormen van een landschap, dat vroeger zo gewoon was.
Agrarische activiteiten en natuurgebieden bieden daarnaast een wisselend beeld van het landschap en de omgeving rond de molens en ieder jaargetijde toont zijn eigen wonderschone charmes.

Arrangement

Dit vaaarrangement bieden we aan voor groepen van minimaal 10 personen. De prijs is € 225 per gezelschap, plus € 5 per persoon. In de prijs zijn de toegang tot het museum, de vaartocht heen en weer en de toegang tot de museummolen begrepen. U kunt b.v. om 11.00 uur wegvaren vanaf de steiger achter het museum. Dan zijn we rond 15.00 uur weer terug in De Rijp. Vervolgens heeft u gelegenheid om het museum en De Rijp te bezoeken. U kunt zelf bepalen welke dag u wilt varen en hoe laat u wilt vertrekken. Vraag vrijblijend informatie. U kunt contact met ons opnemen via e-mail museum@houtenhuis.nl of per telefoon: 0299671286. Graag bespreken we met u de mogelijkheden. Het is prettig als u minstens 10 dagen voor de gewenste datum ons benaderd.