zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Word vriend

De Vrienden van het museum is een groep mensen met een bijzondere belangstelling voor het Schermereiland, voor het wel en wee van het museum en haar collectie.

De Stichting Vrienden van het Museum In 't Houten Huis, museum voor het Schermereiland, ondersteunt het museum bij het uitbreiden en onderhouden van haar collectie. In 1994 kocht het museum het schilderij De Grote Brand in 1654 van De Rijp van Egbert van der Poel. De sponsoractie die dit mogelijk maakte was de directe aanleiding om een Vriendengroep in het leven te roepen. Het schilderij is sindsdien steeds te zien geweest en is ook in de permanente opstelling in het nieuwe museum opgenomen. Na deze actie zijn er nog vele gevolgd. Zo is in 2008 met steun van de Vrienden de Collectie Commandeur aangekocht.

Wat doen we terug?

Vrienden ontvangen het kwartaalbad De Kroniek. Dit blad is een gezamenlijke uitgave van de Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland en de Vrienden.

U wordt uitgenodigd voor openingen en lezingen die het museum organiseert.

Vrienden hebben met hun partner gratis toegang tot het museum en het Grafter Raadhuis.


Vriend worden

Vriend worden is heel eenvoudig. Maak € 15,00 (een hoger bedrag mag uiteraard ook) over op IBAN
NL 78 RABO 0356928969, t.g.v. Vrienden van het Museum In 't Houten Huis in De Rijp onder vermelding van  'Nieuwe Vriend'.
U kunt zich aanmelden via de e-mail.