zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Word vrijwilliger

Museum In 't Houten Huis vindt het belangrijk dat bezoekers zich welkom voelen als zij bij ons de deur binnen stappen. Wij zoeken vrijwilligers die deze gastvrijheid willen uitdragen.
Gastvrouwen en gastheren in ons museum ontvangen de bezoekers en bedienen de kassa bij het verstrekken van toegangskaarten en verkopen uit de museumwinkel. Zij informeren de bezoekers over wat er in het museum te zien is. Zij zijn oplettend voor wat er in het museum gebeurd.
Maar er zijn nog veel meer dingen te doen. Wij zullen altijd proberen uw specifieke wensen en capaciteiten te benutten.
Draagt u het museum een warm hart toe en heeft u wat tijd over? Uw bijdrage is van harte welkom. U bepaalt zelf hoeveel tijd u wilt besteden. Een bepaalde opleiding is niet nodig. We nemen de tijd om u goed te instrueren.

Wat krijgt u voor uw inzet? In de groep vrijwilligers treft u veel enthousiasme in een prettige sfeer. U wordt uitgenodigd bij openingen van tentoonstellingen. Uiteraard heeft u gratis toegang tot het museum en krijgt u 10% korting in de museumwinkel. Vrijwilligers ontvangen het kwartaalbad de Kroniek. Dit blad is een gezamenlijke uitgave van de Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland en de Vrienden. Een paar keer per jaar hebben we een korte bijeenkomst met gastvrouwen en gastheren in het museum. Dan worden de nieuwste ontwikkelingen verteld en delen we ervaringen uit. Jaarlijks organiseren we een uitstapje met alle vrijwilligers. Dit uitstapje wordt afgesloten met een gemeenschappelijke maaltijd.

Kennis maken?

Loop eens binnen om kennis te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met beheerder/conservator Erik Luik, bij voorkeur via e-mail