zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museumwinkel

In de museumwinkel zijn diverse boeken, waaronder jeugdboeken, te koop. Hieronder vindt u een selectie. Veel verschillende artikelen die heel geschikt zijn als cadeautje of als souvenir: magneetjes, boekenleggers, speeltjes. 
U kunt met PIN betalen.Tuinderijen van toenHet Korfje

Dit prachtig geïllustreerde boekje heeft als ondertitel 'Herkennen en beschrijven van vroege majolica'.

Het is een hulp bij het bestuderen, beschrijven en herkennen van de decoratie van majocica schotels door archeoloog en verzamelaar.

Pieter Jan Tichelaar is de auteur. 

64 pagina's
Uitgeverij: Spa uitgevers.

Prijs: € 9,95


Fort bij SpijkerboorTegel-ABC (Otterloo)

Afbeelding van een tegel bij elke letter uit het alfabet met een korte toelichting in Nederlands en Engels.

Uit de collectie van het Nederlands Tegelmuseum, Otterlo.

Prijs € 8,50

Museumboekje
Dit boekje neemt de lezer mee op een tocht langs een aantal van de meest bezienswaardige voorwerpen in de verzameling van ons inmiddels 70 jaar oude museum. De reis begint in het gebouw waarin het museum sedert enkele jaren is gehuisvest. Daarna volgen, een schitterend model van een haringbuis, een kajak die gebouwd is door een Groenlandse eskimo, een collectie kleurrijk aardewerk, de portretten van een Amsterdams echtpaar uit de deftige burgerstand. Het is een reis van de 17de naar de 19de eeuw. Alle voorwerpen vertellen, elk op hun eigen wijze, iets over de geschiedenis van een bijzonder stukje Noord-Holland, het Schermereiland.

Auteur en eindredacteur Marijn Schapelhouman, medeauteurs Joep Surie, Fred Hoek en Jenny Mulder.
prijs: € 5.00Zee van Land
Zee van Land, de droogmakerij als atlas van de Hollandse landschapsarchitectuur.
Een nieuwe studie over het Hollandse fenomeen: de droogmakerij. Het bespreekt de polder als landschapsarchitectonisch experiment. Maar dit boek gaat verder. De studie bouwt een brug naar de toekomst. Door middel van diverse ontwerpexperimenten worden oplossingen aangereikt voor hedendaagse vraagstukken op het snijvlak van ruimtelijke ordening en waterstaat: de groeiende verstedelijking van de Randstad, de toenemende neerslag en voortgaande bodemdaling. Dit op basis van de bijzondere en internationaal befaamde Hollandse landschapsarchitectuur uit de 17e eeuw die in het werelderfgoed de Beemster zijn hoogtepunt bereikte.

344 Bladzijden, volledig in kleur, bevat unieke historische polderkaarten, prenten en schilderijen, tientallen luchtfoto's en meer dan 200 analyse- en ontwerptekeningen.
Auteurs: Wouter Reh, Clemens Steenbergen en Diederik Aten.
prijs: € 29,95 (was € 45,00)Helderrode stenen, vier eeuwen raadhuis Graft

Het raadhuis van Graft past in de reeks Jisp, De Rijp en Grootschermer. Het zijn vier pareltjes uit de 17e eeuw. De Rijp (1630) en Jisp (1650) zijn qua ornamenten ingetogen, en een beetje deftig. Grootschermer is aandoenlijk met de smeedijzeren muurankers die het bouwjaar aangeven: 1639.
Graft is het oudst van de vier. Het bouwjaar is 1613. Het is ook het meest uitbundig, in heldere, rode stenen met schildhoudende leeuwen en zandstenen vleugelstukken, open en eerlijk als de ogen van een kind.
 
In dit boek vindt u een aantal historische verhalen over het ontstaan van Graft, over het leven in Graft vierhonderd jaar terug, over rumoer in het raadhuis, ruim tweehonderd geleden en over de bouwkundige geschiedenis en de restauraties van dit renaissance juweeltje. Tot slot een 5-tal interviews met voormalige ‘bewoners’.

Een uitgave van de Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland.
Interviews door Liesbeth Vrakking. Auteurs Fred Hoek en Herman Meddens.
Prijs € 9,-.


Polderlands Glossarium

In 1992 verscheen het eerste nummer van het ''Tijdschrift voor Waterstaatsgeschiedenis''. Er was vanaf het eerste nummer ook een rubriek opgenomen over de termen die men in deze sector hanteert. Na vele afleveringen is besloten de termen uit deze rubriek te bundelen in een boekwerkje onder de naam  ''Glossarium van waterstaatstermen''.

Het is uiteindelijk een zeer praktisch bruikbaare uitgave geworden, waarbij ook gebruik is gemaakt van de vele reacties die op de rubriek binnenkwamen. Het boekje is hierdoor een prima hulpmiddel geworden voor de verdere bestudering van onze waterstaatsgeschiedenis.


Prijs € 19,50