zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museum In 't Houten Huis


Museum In 't Houten Huis biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. De arme veengrond dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Thuis verdienden reders, kooplui, touwslagers, kuipers en andere ambachtslieden hun brood met de scheepvaart.nieuws

We ontvingen dit jaar al 5.000 bezoekers

Mevrouw Driebergen uit Alkmaar werd verrast door de voorzitter van het museumbestuur, de heer Aldert Pilkes, die was ‘gewaarschuwd’ dat deze mijlpaal er aan zat te komen. Als bijzondere gast kreeg zij naast een bos bloemen ook het museumboekje overhandigd.

Voor  ons is 2014 een bijzonder jaar. Het is ruim tien jaar geleden dat de collectie van het oude museum aan het Jan Boonplein is verhuisd naar het nieuwe museum aan de Tuingracht. Een jubileumjaar dus. 

lees verder...

Tijdens de kermis gesloten

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 september is er kermis in De Rijp. Wij zij deze dagen gesloten.
lees verder...

Nagenieten met heel veel foto's

De Facebookpagina van het organisatiecommité Koningsdag De Rijp bevat heel veel foto's en filmpjes. Van de maandenlange voorbereidingen én van de Koningsdag zelf natuurlijk. 

lees verder...

meer nieuws

agenda

Henk Fortuin, Kunstenaar en Kluizenaar

Wij hebben een kleine expositie gemaakt met werk van de kunstschilder Henk Fortuin. Fortuin heeft in de oorlogsjaren in Oost-Graftdijk gewoond en in onze omgeving inspiratie gevonden om veel van het landschap op doek en papier vast te leggen. In de galerij van het museum zijn tot eind van het jaar zijn ‘streekproducten’ te bewonderen. 
lees verder...

Bezoek ook het prachtige raadhuis in Graft

In het raadhuis van Graft hebben wij ook een kleine tentoonstelling ingericht. 

lees verder...

Baarden, Traan en Blubber, Walvisvaart door de eeuwen heen

Onze collectie werd in 2013 door een grote schenking van het Scheepvaartmuseum Amsterdam flink uitgebreid. De 169 objecten waren daarvoor afgestoten door het Zuiderzeeemuseum in Enkhuizen. Met de tentoonstelling Baarden, Traan en Blubber, Walvisvaart door de eeuwen heen laten we u die voorwerpen en prenten zien en nemen we u mee in de boeiende wereld van de walvisvaart.  
lees verder...

meer agenda