zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Dagje uit & Rondleidingen


Zowel in De Rijp als op het Schermereiland, het eiland tussen de droogmakerijen De Beemster en de Schermer, is veel te zien en te  beleven. VVV De Rijp geeft een keur van mogelijkheden op allerlei terrein. Daar vindt u ook de adressen van B&B's, hotel, camping en villapark in De Rijp en de omliggende dorpen. Zie de website van de VVV.
De VVV is gevestigd op de begande grond van het oude raadhuis van De Rijp. De historiche bovenverdieping is een bezoek waard. Informatie hierover vindt u op Raadhuis De Rijp.
 

Uitjes

Wilt u met uw familie of uw bedrijf een dagje uit? Informeer dan eens vrijblijvend bij ons museum. U kunt bellen 0299 671286 of een e-mail sturen. Wij verzorgen graag speciaal voor u een rondleiding in het museum, ook buiten de openingstijden. Deze rondleiding kost € 15 per groep exclusief de toegangsprijs. Bij een groepsgrootte van minimaal 10 personen betalen de bezoekers een gereduceerd tarief van € 3,00 in plaats van € 3,90.
Het bezoek aan het museum kunt u ook combineren met een rondwandeling door De Rijp met een gids van de VVV.

Varen met museumboot
Ook kunt u het bezoek combineren met een vaartocht met onze museumboot Maria-Lijntje. U bepaalt hoe lang we varen en het doel.
Lees meer ......


Museum Jan Boon / Het Walhuis
Jan Boon staat in 2018 volop in de schijnwerpers. In samenwerking ons is in Het Walhuis een expositie over het leven en werk van Jan Boon junior ingericht. De Stichting AlkmaardersopdeKaart heeft een Jan Boon Wandelroute samengesteld. Vanaf mei exposeert er elke maand een lokale kunstenaar en/of ambachtsman/vrouw in Museum Jan Boon.

Lees meer over de activiteiten van Museum Jan Boon.


Uw geheel verzorgd dagje De Rijp

”Dagje De Rijp” organiseert groepsuitjes naar De Rijp en omgeving en combineert rondleidingen in het dorp, varen b.v. met museumboot Maria-Lijntje, een bezoek aan ons museum, de Grote Kerk en het Rijper Raadhuis. Ook kan "Dagje De Rijp" voor een lunch en/of diner zorgen. Zie de website van Dagje De Rijp voor alle mogelijkheden.


Wandelen in De Rijp

De Rijp staat vol met mooie historische panden. De Grote Kerk en het Raadhuis op de Kleine Dam.
Het Walhuis, het voormalige weeshuis en natuurlijk ons eigen onderkomen.  De geschiedenis van deze plekken heeft een verband met het doopsgezinde erfgoed in het dorp. Henk van Olst, voormalig predikant,  heeft  een route uitgestippeld en beschreven en noemde het Het Mennopad.  De uitgebreide beschrijving met een routekaart is te koop in het museum.