zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Samen met uw (klein)kinderen naar het museum

Museum In ’t Houten Huis staat niet voor niets in het boekje “Alle leuke museumadressen voor kinderen”. Het museum is zeer interessant voor ze.
 
Kinderen kunnen kiezen uit:

Zwerf- en zoektochten

Leuke zwerf- en zoektochten door ons pittoreske museum (onderbouw, middenbouw en bovenbouw basisschool). Wat is een flensmes, een makelaar, een baardman? Dit zijn een paar vragen uit onze museumroute voor kinderen die individueel, bijvoorbeeld met hun ouders, het museum bezoeken. De tocht voert de kinderen langs de interessantste en mooiste voorwerpen van het museum. Door het beantwoorden van open en meerkeuze vragen ontstaat er een leerzame ontmoeting met het verleden.
De zwerf- en zoektochten zijn gratis!


Museumjeugduniversiteit in De Rijp!

 
 Voor de nieuwsgierige jeugd van 8 tot 12 jaar is er in het najaar de mogelijkheid om mee te doen aan de       museumjeugduniversiteit in Museum In ’t Houten Huis. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoorden op spannende vragen, tijdens de vier colleges . Daarmee sluit het geheel aan bij het doel van Museum In ’t Houten Huis om als educatief centrum deze doelgroep te bedienen. Het museum in De Rijp heeft vier sprekers gevonden die over de meest uiteenlopende onderwerpen college geven. Twee sprekers komen uit Alkmaar; wethouder Christian Braak en stadsarcheoloog Peter Bitter. De andere twee zijn een professor die het gaat hebben over beeldvorming en een ingenieur die alles weet van dijkdoorbraken. Aanmelden gaat via de site www.museumjeugduniversiteit.nl Je moet er snel bijzijn want er zijn een beperkt aantal plaatsen in het museum in De Rijp. Koffertje vol vragen

Een spannend koffertje vol vragen en opdrachten. Kinderen leren bij voorbeeld hoe ze met een kompas moeten omgaan en ze rekenen uit hoe groot een walvis is. Er hoeft niet apart betaald te worden voor dit koffertje.