zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Samen met uw (klein)kinderen naar het museum

Museum In ’t Houten Huis staat niet voor niets in het boekje “Alle leuke museumadressen voor kinderen”. Het museum is zeer interessant voor ze.
 
Kinderen kunnen kiezen uit:

Zwerf- en zoektochten

Leuke zwerf- en zoektochten door ons pittoreske museum (onderbouw, middenbouw en bovenbouw basisschool). Wat is een flensmes, een makelaar, een baardman? Dit zijn een paar vragen uit onze museumroute voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar die individueel, bijvoorbeeld met hun ouders, het museum bezoeken. De tocht voert de kinderen langs de interessantste en mooiste voorwerpen van het museum. Door het beantwoorden van open en meerkeuze vragen ontstaat er een leerzame ontmoeting met het verleden.
De zwerf- en zoektochten zijn gratis!


Koffertje vol vragen

Een spannend koffertje vol vragen en opdrachten. Kinderen leren bij voorbeeld hoe ze met een kompas moeten omgaan en ze rekenen uit hoe groot een walvis is. Er hoeft niet apart betaald te worden voor dit koffertje.


Doe-opdrachten

Diverse doe-opdrachten bij de thema’s van ons museum: haringvangst, walvisvaart, droogmakerijen. Bijvoorbeeld: netten boeten, met navigatieapparatuur oefenen, een tafel dekken op arme en rijke wijze of knopen maken.


Kindermiddagen


Tijdens iedere schoolvakantie, behalve de zomervakantie, organiseert het museum kindermiddagen. Het thema van deze middagen is steeds wisselend. Vaak wordt er een koppeling gelegd met een tentoonstelling die op dat moment in het museum te zien is. De datum van deze activiteit en het thema worden op deze site en in de lokale media bekend gemaakt.


Spreekwoorden en gezegden

Aan de hand van de objecten in onze vaste collectie kunnen veel spreekwoorden en gezegden worden verklaard. Met dit boekje in de hand kunnen bezoekers van 10 tot 100 jaar hun kennis toetsen. De gastvrouw of gastheer zal graag bekijken of de antwoorden juist zijn. Ook dit boekje is gratis.


Onderwijs

Voor scholen zijn er leskisten over de thema’s: ‘archeologie’, ‘arm en rijk’, ‘vuur en water’ en ‘de walvisvaart’. Lees meer bij onderwijs.