zoek op deze site
English Deutsch Français

Flinke groei Museum In ’t Houten Huis

dinsdag 14 januari 2020
Museum In ’t Houten Huis sluit 2019 af met een groei van de bezoekcijfers van 14%. Totaal bezocht bijna 6250 bezoekers het museum, inclusief raadhuis in Graft en museumboot Maria Lijntje.
“Dat is een mooie toename”, aldus Erik Luik, conservator van het museum. De tentoonstellingen over slibaardewerk en schilder Sebastiaan Groot plus de nieuwe museumjeugduniversiteit hebben hieraan bijgedragen.

De cijfers waren nog wat beter geweest als niet het bezoek aan raadhuis Graft was afgenomen evenals het varen met de Maria Lijntje. “We gaan volgend jaar experimenteren door de toegang tot het raadhuis Graft gratis te maken maar wel een opvallende fooienpot neer te zetten. Ook gaan we vaararrangementen met de Maria Lijntje opzetten om meer liefhebbers aan boord te krijgen”, aldus Luik. Ook de winteropenstelling van het museum, dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 16.00 uur, werpt zijn vruchten af. “Voorheen waren we tussen oktober en april alleen op zondagmiddag open. Nu kunnen meer mensen genieten van de vaste presentatie en de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in deze regio”, stelt de conservator. “Ook dankzij de inzet van onze vrijwilligers”.
 
Landelijk gezien telde de Nederlandse musea 9,3 miljoen bezoekers, waarvan er 1.4 miljoen een museumkaart hebben. “De interesse in kunst, cultuur en historie is onverminderd groot, dat is bemoedigend.”
 Categorieën: nieuws
Tags: