zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Nieuws

Herfstvakantie: kindermiddag op woensdag 24 oktober

dinsdag 16 oktober 2018
In de galerij van het museum hangen allemaal tekeningen met koeien van Hendrik Weeshoff. Geïnspireerd door deze tekeningen gaan de kinderen een placemat met koeien maken.
 
Deze placemat wordt gelamineerd en kan je thuis onder je bord leggen. 
Categorieën: nieuws
Tags:

Heeft u een bijzondere of unieke verzameling?

vrijdag 21 september 2018
Voor onze wintertoonstelling zijn wij op zoek naar bijzondere of unieke verzamelingen van bewoners van het Schermereiland en omgeving.  
 
Vind u het leuk om uw verzameling aan een groot publiek te kunnen laten zien? Dat kan binnenkort bij ons in het museum.

De komende wintertentoonstelling staat in het teken staan van bijzondere verzamelingen. Bent u in het bezit van een verzameling, die niemand anders heeft?
Meldt u zich dan vóór 28 oktober a.s. aan bij het museum en wellicht gaat het resultaat van uw hobby, van uw passie onder de schijnwerpers aan de wand of in de vitrines van het museum.
Categorieën: nieuws
Tags:

Aankoop van een Weeshoff - tentoonstelling compleet

vrijdag 14 september 2018
De tentoonstelling 'De Koeien van Weeshoff' is compleet met de nieuwe aanwinst 'Een koe in de Schermer' van Klaas Weeshoff. 
 
Wij hebben een koe gekocht. Nee, niet dinsdag op de Purmerender markt, maar met een bod op een veiling. Een koe in de Schermer, op een houten paneel vastgelegd door schilder  Klaas Weeshoff.
Categorieën: nieuws
Tags: aankoop, koe, weeshoff

WalvisWeken: bekijk de filmpjes

vrijdag 10 augustus 2018
Met begeleiding van Marjan Geveling maakte kinderen een animatiefilmpje.

Plastic soep van Charlotte en Valentijn:

Categorieën: nieuws
Tags:

Maak kennis met Ellis Doeven, fotograaf

dinsdag 24 april 2018

Een citaat van Ellis Doeven op de website Dutch Culture:

Ik heb de afgelopen negen jaar gewerkt aan het project ‘Maktak and Gasoline’. Het is een fotografisch portret van een Inuit jachtgemeenschap in het Arctische deel van Alaska, het geboortedorp van mijn man Art. Ik heb daarover een fotoboek gemaakt, dat volgende week vrijdag uitkomt, en eind april opent mijn eerste solo-expositie in het Anchorage Museum in Alaska.

Categorieën: nieuws
Tags:

Aankoop: Prijskoe van Weeshoff

vrijdag 2 februari 2018
Wij hebben het olieverfschilderij Prijskoe in de Schermer van Klaas Czn. Weeshoff (1823-1896) gekocht.
Op het schilderij staat een prijskoe, (ook wel kampioenskoe) in de wei met op de achtergrond zicht op de Grote kerk van Alkmaar.
Categorieën: nieuws
Tags: aankoop, weeshoff

Schenking van twee schilderijen van Jan Kieft Jr.

vrijdag 1 september 2017
Zaterdag 19 augustus vond de overdracht plaats van twee portretten geschilderd door de Rijper portretschilder Jan Kieft. Het zijn de portretten van Maria Elisabeth Kemper (1827-1910) en Gerrit Ruyter (1823 -1880). Kieft schilderde ze in 1848.
Gerrit Ruyter komt uit een Beemster familie, dat verklaard de keuze waarom hij en zijn vrouw de Rijper Kieft hebben gevraagd hen beiden te portretteren.

De schilderijen waren eigendom van Dirk Johannes Ruyter Wijtsma, werkzaam als architect op Costa Rica. Na zijn overlijden erfde zijn stiefzoon de heer J.G. Drabbe (ook architect) beide schilderijen en kwamen ze terug naar Nederland. Na het overlijden van de heer Drabbe in 2016 zocht mevrouw Drabbe-Dekker een goede bestemming voor deze portretten. 
Categorieën: nieuws
Tags: