zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Nieuws

Zondag 24 juni - Boekmarkt

vrijdag 15 juni 2018
Zondagmiddag 24 juni organiseren we weer een boekenmarkt. De galerij van het museum staat vol met tweedehands boeken en bij zonnig weer komen er ook op het terras tafels met boeken te staan. De vakantieperiode staat voor de deur; het is genieten is om met een stapeltje favoriete boeken op vakantie te gaan.

 


Categorieën: nieuws
Tags: boekenmarkt

Woelige baren; resultaat van de kindermiddag 2 mei

donderdag 3 mei 2018
Afgelopen woensdagmiddag 2 mei maakten de kinderen eerst een tochtje met onze museumboot Maria-Lijntje.

Dat boottochtje inspireerde de kinderen. Bij terugkomst werd er geschilderd dat het een lust was. 
Categorieën: nieuws

Maak kennis met Ellis Doeven, fotograaf

dinsdag 24 april 2018

Een citaat van Ellis Doeven op de website Dutch Culture:

Ik heb de afgelopen negen jaar gewerkt aan het project ‘Maktak and Gasoline’. Het is een fotografisch portret van een Inuit jachtgemeenschap in het Arctische deel van Alaska, het geboortedorp van mijn man Art. Ik heb daarover een fotoboek gemaakt, dat volgende week vrijdag uitkomt, en eind april opent mijn eerste solo-expositie in het Anchorage Museum in Alaska.

Categorieën: nieuws
Tags:

Aankoop: Prijskoe van Weeshoff

vrijdag 2 februari 2018
Wij hebben het olieverfschilderij Prijskoe in de Schermer van Klaas Czn. Weeshoff (1823-1896) gekocht.
Op het schilderij staat een prijskoe, (ook wel kampioenskoe) in de wei met op de achtergrond zicht op de Grote kerk van Alkmaar.
Categorieën: nieuws
Tags: aankoop, weeshoff

Schenking van twee schilderijen van Jan Kieft Jr.

vrijdag 1 september 2017
Zaterdag 19 augustus vond de overdracht plaats van twee portretten geschilderd door de Rijper portretschilder Jan Kieft. Het zijn de portretten van Maria Elisabeth Kemper (1827-1910) en Gerrit Ruyter (1823 -1880). Kieft schilderde ze in 1848.
Gerrit Ruyter komt uit een Beemster familie, dat verklaard de keuze waarom hij en zijn vrouw de Rijper Kieft hebben gevraagd hen beiden te portretteren.

De schilderijen waren eigendom van Dirk Johannes Ruyter Wijtsma, werkzaam als architect op Costa Rica. Na zijn overlijden erfde zijn stiefzoon de heer J.G. Drabbe (ook architect) beide schilderijen en kwamen ze terug naar Nederland. Na het overlijden van de heer Drabbe in 2016 zocht mevrouw Drabbe-Dekker een goede bestemming voor deze portretten. 
Categorieën: nieuws
Tags: