zoek op deze site
English Deutsch Français

De kracht van de vaste collectie

woensdag 8 juli 2020
‘De kracht van de vaste collectie’ is voor Museum In ’t Houten Huis het uitgangspunt om aandacht te besteden aan toegepaste kunst. “We gaan terug naar eind 19e, begin 20e eeuw, waar de huisschilder ook de kunstschilder was, waar vader en zoon Spaarman een welkome aanvulling vonden op hun inkomen als huisschilder”, vertelt Erik Luik, consevator van het museum. Het museum is in het trotse bezit van enkele van die interieurobjecten; slee, kast, klompen, kamerschermen, tafels. Deze worden, samen met enkele schilderijen voor het eerst bijelkaar gebracht in de prachtige Rederskamer. “We laten zien hoe men een eeuw geleden ook op een creatieve wijze aan inkomstenaanvulling deed, net als in deze coronatijd wel gebeurt.”

Categorieën: nieuws
Tags:

Museum beperkt open

maandag 29 juni 2020

Het museum is sinds 1 juni weer open. Bezoekers weten ons weer te vinden. Het reserveren is een eenvoudige druk op de knop geworden. De Covid 19 maatregelen worden versoepeld. Allemaal goed nieuws. 
Museum In ’t Houten Huis draait op medewerking van vele vrijwilligers en op zich hebben we daar geen klagen over. Natuurlijk; het kan altijd meer. De paradox op dit moment is dat we wel weer meer bezoekers ontvangen maar dat er te weinig gastdames en – heren inzetbaar zijn. Veel van hen zijn door de coranacrisis – zeer zeker terecht – nog huiverig zijn om achter de balie plaats te nemen. 
Categorieën: nieuws
Tags:

Heden open!

maandag 1 juni 2020

Op deze Tweede Pinksterdag vieren we dit jaar ook dat we weer open zijn. Na tweeënhalve maand sluiting vanwege de corona-uitbraak is dat meer dan welkom. Om ons museum te bezoeken is het nodig te reserveren via reserveren@houtenhuis.nl (zie verder www.houtenhuis.nl). Het museum is open van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur, waarbij u kunt reserveren voor elk half. De voorzieningen die u tegenkomt als u binnen bent, zijn er op gericht het zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten zijn voor de bezoeker en de medewerker.

Categorieën: nieuws
Tags:

Welkom terug!

zondag 24 mei 2020
Gelukkig openen wij de deuren van Museum In ’t Houten Huis vanaf 1 juni (Tweede Pinkersterdag zijn we ook open!) van donderdag tot en met zondag. De openstelling is ingericht op de anderhalve meter samenleving. Wel is het nodig te reserveren via reserveren@houtenhuis.nl Middels diverse tijdslots kunt u een keuze maken op welke datum, rond welk tijdstip u ons wilt bezoeken. Na een aanvraag krijgt u van ons zo spoedig mogelijk een bevestiging. Komt u op de bonnefooi, dan bestaat de mogelijkheid dat het bezoek – op dat moment – niet mogelijk is.
Categorieën: nieuws
Tags:

Vitrines in zicht

zondag 17 mei 2020
Met de crowdfundingsactie om de eerste nieuwe vitrines te laten maken door onze ‘locals, firma Velthout uit Graft, zijn we bij € 1800 aangeland! Om die vitrines – een hoge en lage – te realiseren, is € 2100 euro nog.  Dat is een opsteker van jewelste!  Geeft u het laatste financiële zetje?

Donateurs kunnen een bedrag € 50 overmaken  op het rekeningnummer van Museum In ’t Houten Huis in De Rijp: NL77 ABNA 0843 5916 84 onder vermelding ‘vitrine’. Minder of meer geld doneren mag ook maar dat heeft invloed op de tegenprestaties die geleverd worden.
Categorieën: nieuws
Tags:

Open per 1 juni

zondag 10 mei 2020

Gelukkig kunnen we per 1 juni weer open! Weliswaar op 1,5 meter van elkaar en niet allemaal tegelijk, maar toch, het is een begin. Deze begrenzing klinkt eenvoudig maar er moet nog veel voorbereidend werk worden verricht om de gezondheid van bezoeker en onze vrijwilligers en medewerkers te waarborgen. Bovendien zal een bezoek vooraf gereserveerd moeten worden.

Categorieën: nieuws
Tags:

TV-opnamen in museum

zondag 10 mei 2020
Opnamen van het populaire programma ‘Het geheim van de meester’ hebben plaatsgevonden in Museum In ’t Houten Huis.  Amateurarcheoloog en verzamelaar, Peter Eggers, heeft zijn passie voor passers verteld voor de camera aan restaurator Michel van de Laar. De passer maakt deel uit van een schilderij van Van Hoogstraten waarin de passer als attribuut voorkomt.
Categorieën: nieuws
Tags:

Crowdfunding voor vitrines

zondag 26 april 2020
Support je locals wordt nu ingekleurd door een actie vanuit Museum In ’t Houten Huis  om vitrines aan te kopen van timmerbedrijf Velthout uit Graft. De crowdfunding voor nieuwe vitrines is ingegeven om het jonge timmerbedrijf te supporten maar is meteen een mooie start om gefaseerd de vitrines, die ongeveer euro  per stuk kosten, aan te schaffen.
Categorieën: nieuws
Tags:

De heer Ton Könst: Ridder in de Orde van Oranje Nassau

zondag 26 april 2020
De heer Könst zet zich al ruim 20 jaar in voor de Nederlandse Gemalen Stichting, Museum In ’t Houten Huis, Stichting Sportaccommodatie Graft-De Rijp en Stichting Carillon De Rijp.
Categorieën: nieuws
Tags:

Lock Done?

zondag 19 april 2020
Met gezonde spanning kijken we morgenavond weer naar de premier die ons gaat vertellen of de intelligente lockdown doorgaat of aangepast wordt. In de media is de laatste tijd aandacht voor de positie van culturele instellingen in deze periode. Ook Museum In ’t Houten Huis mist inkomsten nu we al bijna anderhalve maand dicht zijn. 
Categorieën: nieuws
Tags:

vorige1234volgende